Categories: Novosti 2021

by Ponta Lopud

Share

Categories: Novosti 2021

by Ponta Lopud

Share

Ponta Lopud sa zadovoljstvom najavljuje svoje partnerstvo s Lopudom 1483, nedavno obnovljenim renesansnim franjevačkim samostanom Gospe od Špilice, baštinom iznimne povijesne vrijednosti za Lopud, koju je – tijekom godina – detaljno i s ljubavlju obnovila poznata umjetnička vizionarka, Francesca Thyssen-Bornemisza.

Danas se Lopud 1483 može unajmiti isključivo kao ‘utočište’, mjesto na kojem gosti mogu pobjeći od svakodnevnog stresa, prepustiti se osjetilima, revitalizirati um i istinski uživati.

PLF 2021 Monastery 2 credit Dario Odak

Posjetitelji festivala Ponta Lopud imat će priliku posjetiti Lopud 1483 i razgledati umjetničku zbirku iz zaklade obitelji Thyssen-Bornemisza, prema prethodno dogovorenom rasporedu.

Lopud 1483 također uključuje svjetski poznati Umjetnički paviljon Your Black Horizon, autora Olafura Eliassona i Davida Adjayea postavljen u središtu otoka. Uz umjetničku zbirku, posjetitelji će moći uživati u obilasku meditacijskog vrta s aromatičnim biljem u srcu samostanskog imanja na putu do tvrđave gdje će se održati filmske projekcije.

1462347539 eiDIYRTkNzS

Za više informacija o Lopud 1483 posjetite https://www.lopud1483.com .

Foto: Lopud 1483/ Dario Odak; Art Pavillion / Michael Strasser.