Categories: Novosti 2021

by Ponta Lopud

Share

Categories: Novosti 2021

by Ponta Lopud

Share

Tijekom festivala najavljene su tri filmske projekcije pod vedrim nebom za koja su i službeno popunjena sva dostupna mjesta odnosno preuzete sve besplatne ulaznice.

Riječ je o projekcijama filmova „Hladni rat” i „Moje ljeto ljubavi” oskarovca i posebnog gosta Ponta Lopud festivala Pawela Pawlikowskog te filmskog klasika „La Promesse“ slavne braće Dardenne, a koji se prikazuje po izboru samog Pawlikowskog. Inače, sam Pawlikowski će tijekom boravka na Lopudu održati filmski masterclass za mlade i talentirane filmske profesionalce – glumce, redatelje i scenariste iz Hrvatske i regije.

Uz filmske projekcije u sklopu festivala organiziran je u suradnji s lopudskih restoranima i konobama poseban Ponta Lopud Gourmet program. U sklopu ovog festivalskog programa lopudski će ugostitelji predstaviti svoja kulinarska umijeća. Na posebnim festivalskim menijima naći će se jela pripremljena od vrhunskih, svježih namirnica. Radi se o tipičnim jelima ovog podneblja, koja se temelje na lokalno uzgojenim namirnicama i tradicionalnim načinima pripreme, uz puno poštivanje izvornih okusa.

Informacije o restoranima i Gourmet ponudi pronađite na ovom linku: GOURMET .

Za posjetitelje Ponta Lopud Gourmet programa bit će organiziran ograničen broj besplatnih karata za brodske transfere od Dubrovnika do Lopuda i natrag. Informacije o kartama za brodske transfere bit će objavljene uskoro na  www.pontalopud.hr .