Categories: Novosti 2021

by Pontalopud Filmfestival

Share

Categories: Novosti 2021

by Pontalopud Filmfestival

Share

Pijanistički nastup proslavljene Antonije Pacek bit će idealan uvod u treću filmsku projekciju na otvorenom, uz čaroban lopudski zalazak sunca nad morem. 

Antonija Pacek odrasla je u Hrvatskoj, a nakon studija psihologije u Beču i Sveučilišta u Cambridgeu u Velikoj Britaniji, odabrala je okolicu Beča kao adresu za život sa svojom obitelji. No, nikada nije zaboravila Hrvatsku i uvijek joj se rado vraća i to upravo u ljetnikovac na Lopudu.

Čim sam doznala kako su započele pripreme za Ponta Lopud festival nisam dvojila niti trenutka već sam odmah kontaktirala organizatoricu Tildu i izrazila želju da postanem dio ove cijele umjetničke priče, što je na moje veliko zadovoljstvo objeručke prihvaćeno. Apsolutno sam oduševljena što imam priliku svojom glazbom pridonijeti prvom Ponta Lopud festivalu i što je upravo Lopud odabran za domaćina ovog kreativnog događanja, jer je uistinu čaroban i inspirativan. Nadam se da će ovaj festival postati mjesto redovnih okupljanja vrhunskih kreativaca iz cijeloga svijeta, čemu se zaista jako radujem!“, ispričala je Antonija o svojim prvim kontaktima i suradnji s festivalom te dodala,

Za nastup na Ponta Lopud festivalu odabrala sam nekoliko svojih skladbi: “If Only Time Allowed”, o ljubavnoj priči koja na žalost nije uspjela, iako su postojali svi preduvjeti da se dogodi; “Sofia”,  o jednoj od najljubaznijih osoba koje poznajem, a koja je nepravedno kažnjena zbog loše sudbine te “Lost”, posvećenu svima koji su doživjeli veliki gubitak osobe koju su voljeli.

Mnogi kritičari ističu kako je glazbu Antonije Pacek teško svrstati u bilo koju kategoriju. Za jedne je njezina glazba originalna koliko i svaka glazba može biti, a povezuje se s najdubljim emocijama slušatelja. Neki je pak nazivaju kinematografskom glazbom, drugi neoklasičnom, dok treći vjeruju da jedino nedostaju tekstovi kako biste zapjevali uz nju. No, nije važno što ćete odabrati ili gdje će je netko svrstati – najvažnije je da ona dolazi izravno iz dubine Antonijina srca i duše!

Antonija će tako na svom električnom klaviru biti idealan uvod u filmsku projekciju posljednje festivalske večeri na otvorenom (4. srpnja) na romantičnoj plaži La Baja hotela RMH Lafodia Sea Resort, interpretirajući svoje autorske skladbe. Na programu je filmski klasik „La Promesse” braće Dardenne po osobnom izboru samog Pawlikowskog.

Upravo iz svih navedenih razloga vjerujemo kako će svi posjetitelji treće filmske večeri Ponta Lopud festivala uživati u svakom taktu Antonijina nastupa uz pogled na romantičan i jedinstven zalazak sunca s najljepše lopudske plaže La Baja.

 

Foto: Privatni album