Categories: Novosti 2022

by Ponta Lopud

Share

Categories: Novosti 2022

by Ponta Lopud

Share

Ponta Lopud gourmet program gostima na Lopudu za vrijeme festivala pruža jedinstvenu priliku da kušaju neka od najuzbudljivijih jela osebujne hrvatske kuhinje. Najbolje iz mora i s kopna na četveroručnim večerama spajat će renomirani gostujući i domaći chefovi. Tradicionalna jela s okusima Mediterana u modernoj izvedbi bit će poslužena uz odabrana vina dalmatinskog juga.

Na posebnim večerama Ponta Lopud gourmet programa gostima će biti ponuđene autohtone namirnice i specijaliteti kontinentalne i mediteranske kuhinje s autorskim potpisom odabranih vrhunskih chefova. Svaki slijed jela pratit će odgovarajuća vina iz vinogorja Komarna, a pored gledanja filmova pod zvjezdanim nebom na plaži hotela RMH Lopud Lafodia, Resort & Wellness, gosti festivala imaju priliku uživati i u jedinstvenom gastronomskom doživljaju i ugođaju restorana smještenih uz obalu mora.

Posebnu večeru dobrodošlice za goste Ponta Lopud festivala priprema Marijo Curić, chef Restorana 360 iz Dubrovnika (Gault&Millau Croatia Trofeji za najbolji restoran 2021. i 2022., Michelin*), na kojoj će se posluživati vina vinarije Saints Hills.

 

 

Raspored večera u restoranima na otoku Lopudu

Svake večeri u vodećim lopudskim restoranima kuhat će drugi chefovi. Cijena večere od pet do šest sljedova uparenih s vinima iznosi 750 kn, a stol se može rezervirati na web stranicama restorana.

Četvrtak 23. lipnja 2022. u 20:30 – Restoran Mandrač https://www.restaurantmandrac.com

Chef Vesna Miletić – Restoran Tač, Zagreb: G&M Croatia Trofej chef tradicijske kuhinje 2019., Michelin Bib Gourmand i chef Damir Šarić, za Restoran Mandrač, Lopud

Vina: Rizman

Petak 24. lipnja 2022. u 20:30 – Restoran Dubrovnik https://restaurantdubrovnik-lopud.com/hr/

Chef Deni Srdoč – Restoran Nebo, Hotel Hilton Rijeka: Gault&Millau Croatia Trofej mladí talent godine 2018., Michelin* i chef Vesko Šapić – Restoran Dubrovnik, Lopud

Vina: Volarević

Subota 25. lipnja 2022. u 20:30 – Restoran Obala https://www.obalalopud.com

Chef Branimir Tomašić – Restoran Mala Hiža, Čakovec: Gault&Millau Croatia Trofej chef tradicijske kuhinje 2018., Michelin preporuka i chef Ivo Frka – Restoran Obala, Lopud

Vina: Terra Madre, vinogorje Komarna i gostujuća vinarija Štampar

Prema Lopudu iz Dubrovačke luke Gruž svakodnevno voze brodske linije, a za vrijeme festivala dodatno je organizirana vožnja brodom Argosy. Brod iz Dubrovnika polazi u 18 sati, s Lopuda polazi u ponoć, a vožnja traje jedan sat. Pridružite nam se na nezaboravnom izletu u čudesan svijet filma i delicija na ovom bajkovitom otoku.