Categories: Novosti 2022

by Ponta Lopud

Share

Categories: Novosti 2022

by Ponta Lopud

Share

Višestruki oskarovac Joel Coen stigao je u društvu oskarovca i producenta Petera Spearsa i uglednog filmskog agenta Briana Swardstroma na otok Lopud, koji postaje kreativno kulturno središte profesionalaca filmske industrije.

Američki redatelj, scenarist i producent Joel Coen četiri je puta ovjenčan prestižnom nagradom Američke akademije, ali i Zlatnom palmom u Cannesu. Zajedno s bratom Ethanom već četiri desetljeća stvara nezaboravna autorska ostvarenja, kao što su NEMA ZEMLJE ZA STARCE, FARGO, BARTON FINK, VELIKI LEBOWSKI, neizostavne naslove filmskih antologija.

Peter Spears Oscarom je nagrađen producent filma ZEMLJA NOMADA. Chloé Zhao osvojila je Oscara za režiju ovog filma, a Frances McDormand za najbolju glavnu glumicu. Osim ovih nagrada, film je osvojio i Zlatni globus, Zlatnog lava u Veneciji, Critics Choice Award, BAFTU, PGA i Independent Spirit Award za najbolji film.

Brian Swardstrom jedan je od partnera u United Talent Agency, gdje zastupa glumce koji rade na filmu, televiziji i u kazalištu, a među kojima su i mnogi dobitnici nagrada Oscar, Emmy i Tony.

Sva trojica filmskih umjetnika, koji se ubrajaju u sam vrh svjetske kinematografije, podijelit će svoja profesionalna i osobna iskustva sa sudionicima njihovih masterclass radionica, koji će zauzvrat dobiti priliku učiti od najboljih i to u jedinstvenoj atmosferi otoka Lopuda.

Frances McDormand, višestruka dobitnica Oscara, glumica i producentica, jedna od glavnih ovogodišnjih mastera za glumački masterclass, zbog drugih će se obveza pridružiti festivalu u sljedećim danima.