Categories: Novosti 2023

by Ponta Lopud

Share

Categories: Novosti 2023

by Ponta Lopud

Share

Ponta Lopud u suradnji s programom Rezidencija za umjetnike Zaklade Lopud nastoji svoje sudionike dodatno podržati u daljnjem profesionalnom napretku. U sklopu Rezidencije za umjetnike Zaklade Lopud pozivaju se svi redatelji i redateljice koji su sudjelovali na dosadašnjim izdanjima Ponte Lopud da se prijave za razvoj projekta (scenarija za dugometražni film) na otoku Lopudu u proljeće 2024.

Suradnja Ponte Lopud i Rezidencije za umjetnike Zaklade Lopud jedna je od aktivnosti unutar strukovne mreže festivala – Ponta Lopud Network. Uzimajući u obzir značaj praćenja profesionalnog napretka mladih filmskih umjetnika i stvaranja osjećaja pripadnosti, Ponta Lopud Network nastoji tijekom cijele godine podržati i promovirati sve dosadašnje sudionike u razvoju novih projekata i međunarodne karijere.

Rezidencija za umjetnike Zaklade Lopud

„Program boravka umjetnika na Lopudu namijenjen je kreativcima koji se žele usredotočiti na rad u tišini i ljepoti ovog inspirativnog otoka, dok su smješteni u nekoliko vila iz 15. i 16. stoljeća, restauriranih s posebnom pažnjom. Umjetnici kojima se poziv upućuje su pisci, redatelji, producenti, glazbenici, skladatelji, slikari, kipari i vizualni umjetnici.

Svake godine organiziraju se po dva boravka – u proljeće i u jesen – svaki u trajanju od četiri tjedna. Poziv se trenutno upućuje na četiri umjetnika po boravku, tijekom kojih sudjeluju i umjetnici iz Hrvatske ili regije.

Osnivači programa boravka umjetnika na Lopudu imaju veliku čast ugostiti sudionike Ponte Lopud. Presretni smo što surađujemo s Ponta Lopud festivalom jer time bivšim sudionicima radionica u okviru festivala pružamo mogučnost sudjelovanja u programu.“

Lucien Rees Roberts, osnivač Rezidencije za umjetnike Zaklade Lopud

Tko se može prijaviti na program Rezidencija za umjetnike Zaklade Lopud?

Program boravka na Lopudu namijenjen je redateljima i redateljicama koji su sudjelovali na svim dosadašnjim izdanjima Ponta Lopud festivala, a koji trenutno rade na svojim projektima, odnosno na razvoju scenarija za dugometražni film. Korisnicima programa boravka na Lopudu pruža se prilika da se potpuno posvete radu na vlastitom projektu kroz svakodnevni rad u mirnom i poticajnom okruženju.

Kako se prijaviti na program Rezidencija za umjetnike Zaklade Lopud?

Prijavu projekta za program Rezidencija za umjetnike Zaklade Lopud potrebno je poslati na: magdalena@pontalopud.hr

Rok za prijavu je 01.12.2023.

Rezultati odabira korisnika Rezidencije za umjetnike Zaklade Lopud

Konačni odabir redatelja ili redateljice za boravak u Rezidenciji za umjetnike na Lopudu izvršit će se na temelju procjene kvalitete projekta (scenarija za dugometražni film) te motivacije kandidata. Prijave će ocijeniti tročlano povjerenstvo iz svijeta filmske industrije, a konačna odluka povjerenstva bit će objavljena 22.12.2023. godine.

Format programa Rezidencija za umjetnike Zaklade Lopud

Rezidencija za umjetnike Zaklade Lopud pokriva sve troškove putovanja, hrane i smještaja.

Smještaj je osiguran u komfornoj vili na uzvišenju iznad lopudske luke. Fotografije možete pronaći u privitku.

U skladu s ciljem programa, prema kojemu korisnici trebaju biti u potpunosti usredotočeni na rad na svom projektu, privatne posjete nisu dozvoljene.

U slučaju opravdanosti dolaska suradnika/-ice, Ponta Lopud festival je spreman pokriti troškove putovanja i odgovarajućeg smještaja na Lopudu u iznosu do 700 EUR.

Više detalja pronaći ćete u priloženom dokumentu pod nazivom Uvjeti za prijavu za boravak u umjetničkoj rezidenciji na Lopudu.

Umjetnici će za rad na svom projektu imati četiri tjedna u razdoblju od 08.05. do 05.06.2024. Datumi boravka na Lopudu su fiksni i ne mogu se mijenjati.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na: magdalena@pontalopud.hr