Categories: Novosti 2023

by Ponta Lopud

Share

Categories: Novosti 2023

by Ponta Lopud

Share

Ponta Lopud Film Festival objavljuje da je hrvatska redateljica Dana Budisavljević izabrana za rezidenciju za umjetnike na Lopudu u proljeće 2024. Dana će provesti četiri tjedna na otoku Lopudu, s drugim izabranim umjetnicima, gdje će raditi na novom filmu Sportski ribolov.

Danin prvi igrani film Dnevnik Diane Budisavljević osvojio je Zlatnu arenu na Pulskom filmskom festivalu 2019. za najbolji film i najbolju režiju, čime je Dana postala prva redateljica koja je dobila glavnu festivalsku nagradu još od davne 1957. Film je osvojio preko 30 nagrada.

Dana Budisavljević bila je sudionica Ponta Lopud Film Festivala 2021., nazočila je majstorskom tečaju Pawela Pawlikowskog.

„Sudjelovanje u rezidenciji za umjetnike na Lopudu bit će poput povratka u onaj divni osjećaj 2021. i istraživanje mogućnosti Ponte Lopud, kao ključnog mjesta u stvaranju novih trendova i filmske obitelji Ponta Lopud. Boravak u rezidenciji na Lopudu  vidim kao mogućnost da se odmorim, da se suočim sa svojim strahovima u zajednici koja me podržava, da povratim snagu i da radim na scenariju.”

Sportski ribolov – kratki sinopsis

Ana i Branka vode kvartovsku radionicu za popravke u kućanstvu. Kada u njihove živote uđe Monika, razvedena bogata poslovna žena, sve tri će morati preispitati svoje fantazije i životne izbore.

Sljedeći otvoreni poziv za Lopud Artist Retreat u jesen 2024. bit će objavljen početkom sljedeće godine.