Monika Lenczewska

Snimateljica

KRATKA BIOGRAFIJA

Monika Lenczewska je snimateljica s adresom u Europi i SAD-u, koju je Variety proglasio jednom od „10 najboljih snimateljica“ na koju treba obratiti pozornost u 2016.

Monika je snimila islandski dugometražni film “Under the Tree” u režiji Hafsteinna Gunnara Sigurdssona, za koji je dobila nagradu za najbolju kameru na Međunarodnom filmskom festivalu u Dublinu 2018. godine.

Dva su njezina dugometražna filma prikazana 2016. na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu: “Message from the King” u režiji Fabricea Du Welza, s Chadwickom Bosemanom u glavnoj ulozi, i “Park” Sofije Exarchou, koji je nastao u suradnji sa Sundance Labom.

Na Filmskom festivalu Sundance 2014. prikazani su njezini filmovi: “Imperial Dreams” u režiji Malika Vitthala, s Johnom Boyegom u glavnoj ulozi, i “Difret” u režiji Zeresenaya Meharija. Bila je nominirana za najbolju kameru na filmskim festivalima Sundance i Camerimage.

Nedavno je završila igrani film “City of Lies” u režiji Brada Furmana, s Johnnyjem Deppom i Forestom Whitakerom u glavnim ulogama, kao i FX seriju Dannyja Boylea “Trust”, koja joj je 2019. donijela nominaciju Udruženja poljskih snimatelja za najbolju kameru.

U području snimanja reklama, Monika je prva snimateljica koja je dobila nagradu Creative Circle za rad na kampanji Libresse #Bloodnormal 2018. godine. Nominirana je za British Arrows Award za reklame za BMW i NIKE u režiji Daniela Wolfea te je dobitnica zlatne nagrade British Arrows Award 2019. godine za kameru u kampanji Nike Russia Never Ask – Maltzsev u režiji Daniela Wolfea.