Ponta  Lopud  Film  Festival  otvara  natječaj  u  okviru  programa  Rezidencije  za  umjetnike Zaklade Lopud

Ponta Lopud pokreće novi godišnji program boravka umjetnika na Lopudu u sklopu projekta Rezidencije za umjetnike Zaklade Lopud, čime svoje sudionike nastoji dodatno podržati u daljnjem profesionalnom napretku.

Program   boravka   umjetnika   na   Lopudu   temelji   se   na   razvoju   projekta   (scenarija   za dugometražni film), a poziv za sudjelovanje upućuje se svim sudionicima dosadašnjih izdanja Ponte Lopud.

Projekt koji bude izabran za umjetničku rezidenciju na Lopudu bit će u prilici predstaviti se na CineLink Co-Production Market-u tijekom Sarajevo Film Festivala.

 

Rezidencija za umjetnike Zaklade Lopud

„Program boravka  umjetnika na Lopudu namijenjen je kreativcima koji se žele usredotočiti na rad u tišini i ljepoti ovog inspirativnog otoka, dok su smješteni u nekoliko vila iz 15. i 16. stoljeća  restauriranih  s  posebnom  pažnjom.  Umjetnici  kojima  se  poziv  upućuje  su  pisci, redatelji, producenti, glazbenici, skladatelj, slikari, kipari i vizualni umjetnici.

Svake godine organizirat će se po dva boravka – u proljeće i u jesen – svaki u trajanju od četiri tjedna. Poziv je trenutno upućen na četiri umjetnika po boravku, tijekom kojih će sudjelovati i gosti iz Hrvatske ili regije.

Osnivači programa boravka umjetnika na Lopudu imaju veliku čast ugostiti sudionike Ponte Lopuda. Presretni smo što surađujemo s Ponta Lopud festivalom jer time bivšim sudionicima radionica u okviru festivala pružamo mogućnost sudjelovanja u programu.“

Lucien Rees Roberts, osnivač Rezidencije za umjetnike Zaklade Lopud

 

Tko se može prijaviti na program Rezidencije za umjetnike Zaklade Lopud?

Ovaj program boravka u rezidencijama namijenjen je sudionicima Ponta Lopud festivala iz 2021. i 2022. godine koji trenutno rade na svojim projektima, pri čemu prioritet imaju projekti koji su već primili potporu filmskih fondacija. Kroz svakodnevni rad na projektu u mirnom i poticajnom okruženju, korisniku programa boravka u rezidencijama pruža se prilika da se potpuno posveti radu na vlastitom projektu.

 

Kako se prijaviti na program Rezidencije za umjetnike Zaklade Lopud?

Prijavu  projekta  za  program  Rezidencije  za  umjetnike  Zaklade  Lopud  potrebno  je  poslati na:  info@pontalopud.hr

Rok za prijavu je 20.04.2023.

 

Više detalja pronaći ćete u priloženom dokumentu pod nazivom Uvjeti za prijavu za boravak u umjetničkoj rezidenciji.

 

Rezultati odabira korisnika Rezidencije za umjetnike Zaklade Lopud

Konačni  odabir  sudionika  za  boravak  u  rezidenciji  za  umjetnike  izvršit  će  se  na  temelju procjene kvalitete njegovog/njezinog projekta (scenarija za dugometražni film) te motivacije kandidata. Prijave će ocijeniti odabrano tročlano povjerenstvo iz svijeta filmske industrije, a rezultat će biti objavljeni do 31.05.2023. godine.

 

Format programa Rezidencije za umjetnike Zaklade Lopud

Sudionici će za rad na svom projektu imati na raspolaganju četiri tjedna i to u razdoblju od 16.09. do 14.10.2023. godine.

 

Rezidencija  za  umjetnike  Zaklade  Lopud  (RUZL)  pokriva  sve  troškove  putovanja,  hrane  i smještaja te osigurava džeparac za dnevne troškove.

Smještaj je osiguran u komfornoj vili na uzvišenju iznad lopudske luke, a fotografije možete pronaći u prilogu programa Rezidencije za umjetnike Zaklade Lopud.

U skladu s ciljem programa RUZL-a, prema kojemu korisnici trebaju biti u potpunosti usredotočeni na rad na svom projektu, privatne posjete nisu dopuštene.

Za dodatne informacije kontaktirajte nas na:  info@pontalopud.hr