Ponta Lopud film festival objavljuje rezultate natječaja koji je otvoren 21.03.2023. u suradnji s programom Rezidencija za umjetnike Zaklade Lopud u cilju pružanja potpore mladim regionalnim filmskim profesionalcima, sudionicima dosadašnjih izdanja Ponta Lopud festivala, u njihovom daljnjem profesionalnom napretku.

U okviru programa Rezidencija za umjetnike Zaklade Lopud izabrani sudionici dobivaju jedinstvenu priliku u tišini i ljepoti otoka Lopuda u potpunosti se usredotočiti na rad na svojim novim filmskim projektima.

Srpski redatelj Ognjen Glavonić, sudionik prvog izdanja Ponta Lopud festivala 2021., izabran je kao prvi rezident koji će četiri tjedna (u jesen 2023.) boraviti u rezidenciji za umjetnike na otoku Lopudu, gdje će raditi na razvoju novog dugometražnog filma. Tročlano povjerenstvo iz svijeta filmske industrije izabralo je redatelja Ognjena Glavonića na temelju kvalitete njegovog novog projekta U SENCI ROGOVA. Projekt je podržao i Filmski centar Srbije, jedan od partnera Ponta Lopud festivala.

U SENCI ROGOVA – sinopsis

Srednjoškolac Vuk, metalac iz malog banatskog sela, pokušava snimiti album sa svojim black metal bendom i održati klimavo prijateljstvo s najboljim prijateljem Igorom. Kroz razne avanture i probleme koji ih prate zajedno uče kako se izboriti s bijesom, nedoumicama, strahovima, ali i predrasudama i osudama sredine u kojoj žive – zajednice koja skriva duboke tajne.

 Ponta Lopud festival raspisuje natječaj za sudjelovanje u programu Rezidencija za umjetnike Zaklade Lopud dva puta godišnje, a sljedeći natječaj bit će otvoren tijekom održavanja ovogodišnjeg izdanja festivala u lipnju 2023. godine.